joi, 17 februarie 2011

Cele mai noi statii de metrou - Pajura si Parc Bazilescu, aproape gata - VEZI FOTO



Statiile de metrou Pajura si Parc Bazilescu sunt aproape gata si vor fi date in folosinta peste aproape trei luni. Noile statii de metrou vor completa magistrala 4 Gara de Nord - 1 Mai in zona de Nord-Vest a Capitalei, anunta realitatea.net.

Cele mai noi statii de metrou - Pajura si Parc Bazilescu, aproape gata - VEZI FOTO
Dupa cum apreciaza conducerea metroului, bucurestenii vor putea ajunge de la statia 1 Mai la Parc Bazilescu in mai putin de cinci minute.
"Ma bazez pe fapte cand anticipez punerea in functiune si, de asemenea, ca avem sursa de finantare asigurata. Sunt bani care vin de la bugetul statului. Costul este undeva la 75-80 mil lei. Avem contractele incheiate si se lucreaza. Prin mai-iunie vom putea circula cu metroul in zona, cu siguranta", a precizat Gheorghe Udriste, directorul general al Metrorex SA care a adaugat ca, chiar daca lucrarile de constructie au fost ingreunate mai multi ani, acestea sunt finalizate acum in proportie de 100%, cu exceptia dotarilor cu echipamente, a caii de rulare si a spatiilor tehnice si publicitare care sunt in plina desfasurare.
statie-lucru-pajura.jpg
In planurile de extindere ale Metrorex pe magistrala 4 se afla inca un tronson cu lungimea de 2,5 kilometri si doua statii, Laminorului si Lac Straulesti, pentru care lucrarile de constructie ar putea incepe in cursul anului viitor. Costurile in acest caz sunt estimate de autoritati la 700 milioane lei. "Avand in vedere faptul ca lucrarile incep intr-un an si ar dura cam doi ani, estimez ca undeva aproape de 2015 acest tronson spre Lac Straulesti ar deveni functional pentru calatori", a specificat Udriste.
Mai multe fotografii pe b365.realitatea.net.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu