miercuri, 16 februarie 2011

Liga Campionilor: AC Milan - Tottenham 0-1, Valencia - Schalke 1-1




    Liga Campionilor a revenit aseara cu doua dueluri de foc din faza optimilor de finala Pe "San Siro", AC Milan a pierdut in fata englezilor Tottenham (scor 0-1), in timp ce Valencia a incheiat la egalitate, scor 1-1, pe teren propriu, cu formatia germana Schalke 04.

Acestea au fost primele primele meciuri din optimile de finala ale Ligii Campionilor.
Tottenham a dat lovitura in "Cizma", oamenii lui Harry Redknapp impunandu-se in fata liderului din Serie A printr-un gol marcat de atacantul Peter Crouch, cand mai erau doar 10 minute din timpul regulamentar. In Spania, Valencia a deschis scorul prin Soldado, insa a fost egalata de Raul - fostul capitan al lui Real Madrid - si Schalke porneste cu prima sansa la calificare inaintea partidei retur de la Gelesenkirchen.

AC Milan - Tottenham 0-1
A marcat: Crouch (80)
Valencia - Schalke 1-1
Au marcat: Soldado (17) - Raul (64)

Sorin Cartu, unul dintre antrenorii care au condus-o in acest sezon pe CFR Cluj in grupele Ligii, merge pe mana "diavolilor". "Va fi un meci strans, cu putine goluri, insa italienii sunt mai tehnici si mai organizati. Tottenham s-a descurcat bine cu Inter, dar acum va fi mult mai greu pentru ei. AC Milan e pe val, iar pe teren propriu joaca tare", ne-a spus ieri tehnicianul roman.

Potrivit presei din Anglia, Tottenham nu il va avea la dispozitie pe vitezistul Gareth Bale (nerefacut dupa o accidentare la spate). Este o grea lovitura pentru londonezi, avand in vedere ca galezul a reusit sa marcheze, in grupe, de trei ori in poarta lui Inter Milano, in esecul (3-4) din Italia, si a contribuit la succesul cu 3-1 din mansa-retur.

AC Milan, care a cucerit Liga Campionilor acum patru ani, a avut mari probeleme cu formatiile din Anglia in aceasta faza a competitiei, in ultimele sezoane. Anul trecut, italienii au fost eliminati de Manchester United, iar Arsenal i-a scos din cursa in 2008. 

Valencia este contra nemtilor


In cealalta partida de azi, Valencia (locul 3 in Spania) porneste favorita in fata celor de la Schalke 04, care dezamagesc in Bundesliga.

"Schalke a jucat mult mai bine in Liga decat in campionat. Cu toate acestea, nu cred ca ii pot incurca pe spanioli, care vor da totul acasa, pentru a-si face returul mai usor. Valencia e o echipa solida, intr- o forma excelenta, iar in Europa a facut mereu o figura frumoasa", zice Cartu. 

PROGRAM

"Optimile" Ligii 

AZI

Arsenal - FC Barcelona TVR 1
AS Roma - Sahtior Dolce Sport

MARTI, 22 februarie

Lyon - Real Madrid 
TVR 1
Copenhaga - Chelsea Dolce Sport

MIERCURI, 23 februarie

Inter - Bayern
 TVR 1 
Marseille - Manchester United
 Dolce Sport

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu